İOS 14+ için Admob AppTrackingTransparency

AppTrackingTransparency

Apple ios uygulama hazırlayan geliştiricilerden Admob reklamları kullananların, ios 14+ le birlikte gelecek AppTrackingTransparency(ATT) framework’ü ile ,Uygulamalarını kullanan kullanıcılara kişiye özel reklam sunumu için izinler ayarlamaları gerekecek.

Bu konu Google Admob tarafından bildirildiğinde bir yazı yazmıştım.Google yeni bir açıklama ile bu izin ayarlarına geçiş için IDFA başlığı ile verilen eklentinin uygulama içine eklenmesini öneriyor ve bunun için öncelikle belli test kullanıcıları ile eklentiyi deneminizi tavsiye ediyor.
Bu eklenti ile birlikte main xml ya da info.blist dosyanıza bazı keyler eklemeniz gerekiyor.
Adobe air ile ios uygulama geliştirenler için;
bu eklentinin ios 14+ için gerekli frameworkleri Adobe air sdk içerisine yakın zamanda entegre edilecek.
Bu konu Adobe air github sayfalarında tartışılmış:
https://github.com/Gamua/Adobe-Runtime-Support/issues/479

Aynı tartışmada bu eklenti için yayınlanmış ücretsiz bir disqrict native extension ane’si belirtilmiş.
https://github.com/distriqt/ANE-IDFA

Ben bu ane yi kullanarak IDFA eklentisini ios uygulamalarıma entegre etmeye çalıştım.Ancak Adobe air sdk son sürümü henüz ATT frameworklerini desteklemiyor.Bu izinlerin uygulama içine entegre edilmesi sırasında karşıma çıkan sorunları bu yazının devamında EDİT’leyeceğim…Verdiğim linkten indirdiğim ane’yi bir ios uygulamamda denedim.Frameworkün eksik olduğunu bildiren bir uyarı aldım.Bir de uygulama main xml dosyası içerisinde google tarafından önerilen key leri tanımladım bu keyleri de tanımadı.
Daha sonra çıkacak Adobe air sdk larını bekliyorum.Bu sorunun giderileceği söylenmiş.Bir diğer sorun disqrict ane leri ile uygulamalarımda kullandığım myflashlabs ane lerinin uyumlu olup olmayacağı.Bunu da deneyip not edeğim.
Google bu konuda attığı bilgilendirmede yıl başına kadar Apple ios14+ için IDFA kurulumunun gerçekleitirilmesi gerektiğini ve Apple ın ek zaman verdiğini belirtmiş.3 aylık bir zaman daha var.Yeni sdk lar gelince bu konu çözüme kavuşacak.


EDİT:AppTrackingTrackingTransparency 4 KASIM 2020:


4 kasım 2020 itibarı ile AppTrackingTransparency frameworkünü içeren bir adobe air sdk sürümü yayınlandı.33.1.1.300 nolu sdk içerisinde, ios 14 için geçerli ATT frameworkleri eklenmiş bulunuyor.


İos üzerindeki uygulamalarıma ios 14 için gerekli olacak bu framework’ü yukarda bahsettiğim IDFA eklentisi ile çözümledim.Denedim ve başarılı oldum.Bu eklenti için Adobe air sdk ile ios uygulama geliştirenler için disqrict native extension üreten bir firma olarak IDFA kodlarını içeren ane dosyasını ücrersiz olarak sağlıyor.Gerekli eklemeleri yaptım ve uygulamalarımda bulunan myflashlabs ane’leri ile herhangi bir çakışma yaşanmadan eklentiyi kurabildim.
Disqrict’in yayınladığı ücretsiz IDFA ane’sini edinebileceğiniz adres:
https://github.com/distriqt/ANE-IDFA
Bunun için eklentinin kurulacağı ane’ye ek olarak disqrict core ane si ni de eklemeniz gerekiyor….
İlgili dependencies(gereklilik) ane si için:
https://docs.airnativeextensions.com/docs/idfa/add-the-extension

https://github.com/distriqt/ANE-Core

Verdiğim bu linklerden bilgi edinebilir ve indirebilirsiniz…
Yeni bir blog notunda görüşmek üzere…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir