Adobe Air için native extensions eklentileri sağlayan siteler

Android ve ios platformları için mobil uygulamalar üretmekle ilginenler için,mobil cihazların özelliklerini kullanmak,uygulama içerisine reklam, push notifications,inn-app-purchase ve benzeri amaçlarla ,google ya da apple tarafından alt yapı ve scriptler sağlanıyor.
Adobe air ile uygulama geliştirenler, bu özellikleri kullanmak için, apple ve google tarafından sağlanan script ve eklentileri uygulama içerisinde, actionscript 3.0 şeklinde uygulayabileceği native extention eklentileri kullanmak zorundalar.
Bu eklentiler *.ane uzantılı dosyalar olarak hazırlanabiliyor.Bunun için Flash Builder ve adt aracı kullanılıyor bildiğim kadarı ile ve kodları dönüştürme işi profosyonel bir iş.
Bu nedenle bu ane dosyalarını hazır olarak sağlayan web siteleri var.Adobe air sistemini android ve ios altyapısına uyumlayan ara extentionları bu sitelerden belli ücretlerle alabiliyorsunuz.Bu eklentilerin ücretsiz olanları da mevcut.
Ancak hem android hem ios olarak bazı hizmetlerin ücretsiz versiyonunu bulmak zor.

Bu extentionların temin edilebileceği sitelerin linklerini veriyorum.
Kısaca sözetmek gerekirse;
Adobe air android tarafında 64 bit uygulama mecburiyeti geldi.Bu nedenle eski air sürümüne göre hazırlanmış extentionlar android için etkisini yitirdi.Bunların güncel sürümlerini edinmek gerekiyor.
MilkManGames ane üreten bir web sitesi.Ancak burada 64 bit desteğine uygun bir sürüm çıkmadı ve çıkmayacağı söyleniyor.


MyFlashLabs adobe air için native extentionlar bulabileceğiniz zengin alternatifler sunan bir site.Burada ödemeler paypal ile yapılıyor.Türkiye’de paypal olmadığından ödemede sıkıntı yaşanabiliyor…

https://www.myflashlabs.com/

Adobe Air için native extensions eklentileri sağlayan siteler
myflashlabs.com

Distriqt de yine air native extentions temin edilebilecek bir yer.Burada kredi kartınız ile de ödeme yapabiliyorsunuz.Ancak extention fiyatları myflashlabs’a göre biraz daha fazla.

http://distriqt.com/native-extensions

adobe air resmi sayfasında bulabileceğiniz extention linklerini de ekliyorum.Bu bölümde ücretsiz ane lerin bağlantıları da bulunuyor…

https://www.adobe.com/devnet/air/native-extensions-for-air.html

Bu kodların entegre edilmesi konusunda yardımlar genellikle github bağlantıları olarak dökümante edilmiş durumda.Actionscript kodlaması ve main.xml dosyasında yapılacak düzenlemeler açıklanıyor.

Başka bir blog yazısında görüşmek dileğiyle…

6 thoughts on “Adobe Air için native extensions eklentileri sağlayan siteler”

  1. Merhaba. Sizin iyi şeyler yaptığınızı görüyorum ve çabanızı takdir da ediyorum. Ama Android artık 64 bit olamayan uygulamaları kabul etmiyor ve MilkManGames de 64 desteği vermeyecekse neden sitenizde yer verdinizki ? Boşuna verilecek bir para, çöpe atılan bir para. Haksız mıyım ?

    1. mart 2020 itibarı ile son ios güncelleme gereksinimleri sonrası, admob milkmangames ane’leri ios için hala geçerli..ancak adobe air sdk lar ücretli hale geldiği için,ücretsiz air sdk sürümlerinde bu ane’ler hata veriyor…Ücretli air sdk ya geçince sorunlar düzeliyor…

  2. iyi akşamlar hocam benim flash cs 6 ile yapmış olduğum mobil çalışmalarım var bunlara admob reklam eklemek istiyorum ama bir türlü başaramadım şimdi birden fazla çalışmam var aynı kullanıcı adı altında her biri için ayrı ayrı ane mi almam gerekli yoksa aldığımı birden fazla uygulamada kullanmam mümkünmü birde http://distriqt.com/native-extensions sizce güvenilir bir firma mı lütfen bana yardımcı olun

    1. her biri için ayrı ane ben kullanmıyorum..Google Play Console hesabımda yüklü uygulamalarımda aynı kodları kullanıyorum…sorun yaşamadım..

  3. iyi akşamlar hocam benim http://distriqt.com/native-extensions sizce güvenilir bir firma mı fiyat farkının sebebi birden fazla uygulamada kullanmaya izin vermesinden kaynaklımıdır yada bir kere alıp aynı google hesabı üzerinden yayınlamış olduğum diğeer uygulamalarda kullanabilirmiyim

    1. iyi akşamlar emine hanım…Öncelikle flash cs 6 artık yeni sürümlerde desteklenmiyor..bunu bilmenizi isterim..
      Adobe Animate(eski flash) için adobe aboneliğiniz yoksa reklam kodlarını entegre etmeniz zor…
      Bu yazılımları crack yaparak kullanmak isterseniz reklam eklemek dahil pek çok özelliği kullanmanız zor…
      Disqrict kodlarını ben kullanmadım.Ancak bu konuda kod üreten ve adobe destek forumlarında takip ettiğim kadarı ile kullanımında çok fazla sorun olmayan bir sistem.Ben myflashlabs admob extentiolarını kullanıyorum.Son air sdk sürümülerinde disqrict için bazı uyarılar belirtilmiş.Bu nedenle myflashlabs kodlarını edinebilirseniz, reklam konusunu daha rahat çözersiniz…Tabiki adobe air sdk son sürümle….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir