İpados 14 hakkında birkaç not

İpados 14
İpados 14 hakkında birkaç not

Sonunda iOS 14 iPhone ve iPad’lere gelmeye başladı.

Ben ipad 6.nesil cihazı geçen yıldan beri kullanıyorum..Apple pencil 1.nesili kullanarak,gerçekten keyifli dijital çizimler yapıyorum.

Bugün ipados 14 güncellemesi bana da geldi.Kurup denedim…

iPad’in iOS 13 arayüzlerinden iOS 14’te çok büyük değişiklikler olmuş denemese de bazı widgetların sunumları farklı diyebilirim.

Widgetların düzenlemesinde küçük değişiklikler var.oluşturduğunuz görselleri tarihlere göre kısa klipler olarak düzenleyen espirili bir uygulama yapmışlar.

Kalem ve iPad’in pil göstergeleri görselleri çember şeklinde veriliyor. Widgetlar dışında ek özellikler ilk olarak tespit ettiğim Siri için.Siri’ye erkek sesi eklenmiş ve kadın sesini seslendiren ses değişmiş.Siri nin asistanlık yeteneklerinde gelişmeler olmuş.Siri ye hey Siri diye seslenince sağ alt köşede Siri’nin imajı beliriyor ve komut bekliyor.
Apple pencil için iOS 14 açıklamalarında, metin kutularına kalemle yapılabildiği söylenmiş.bu özelliği kullanamadım henüz.

pencilin hassasiyetinde çizim sırasında iyileşmeler olduğunu söylemişler.Bunun için yeni bir çizim yaptığımda daha ayrıntılı test etmiş olacağım.

ipados 14 ü denedikçe bu postta edit bölümleri ekleyeceğim…

başka bir yazıda görüşmek üzere…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir