2022 başlarken

2022 başlarken
Hoşgeldin 2022

2022 başlangıcı haftasonuna denk geldi. Yıl girer girmez gelen zam haberleri hafta başlayınca ekonomik olarak 2021’i de arayacağımızın habercisi.

Bu yıl Atolyepapirus sanal atölyemde dijital illüstrasyon,çocuk kitabı resimleme,2d animasyon,eğitici mobil uygulamalar ile ilgili çalışmalarıma devam etmeyi düşünüyorum.

2021’de çocuk kitabı yazan ve resimletmek isteyen birçok yazarla çalışmalar yaptık.Bunun dışında kendi Android ve iOS mobil uygulamalarımın yayınlarına devam edebilmem için gelişmeleri takip etmem gerekti.
Bu yıl Android uygulamalar için Google Play de yeni bir dosya paketleme sistemi zorunlu kılındı.
Android App Bundle ile Google Play uygulamaları apk değil Aab uzantılı olarak kabul ediyor bundan sonra.

Uygulamalarımı Adobe Air sdk ile hazırladığım için, sdk nın aab uyumlu bir compiling için getirdiği sistemi yazılarımda da anlattım ve kullandım.Bir kaç sdk sürümü sonrası app bundle oluşturma air sdk ile oldukça kolay uygulanabiliyor.Bu konu hakkındaki yazılarımın linkini yazının sonunda bulabilirsiniz.

YouTube veya developerlar için önemli bir gelişme de Türkiye’de gündeme gelen yeni vergi sitemi oldu.Buna göre 2022 için yıllık 880 bin TL yi geçmeyen bir sosyal medya geliriniz varsa(AdSense ve Admob gibi) bunlar için şirket kurmanız gerekmeyecek.Yüzde 15 stopaj olarak banka hesabınızdan direkt kesilecek.

Bu konu hakkında ayrıntılı tebliğ resmî gazetede yayınlanacak. Nasıl olacağı çok netleşmeden dondurduğunuz AdSense gelirinizi çekmeyin.

2021 yılının sonuna doğru YouTube kanalım Çizgi Öyküler ‘de yeni video içerikleri üretmeye başladım.Dijital çizgiromanlarımı nasıl hazırladığımı anlattığım 3 bölümlük bir video serisi yayında.

Videolarda hangi çizim araçlarını ve uygulamaları kullandığımı ayrıntılı olarak anlattım.Kanalımın linkini yazının sonuna ekleyeceğim…

2022 için planlarım, yeni talepler gelirse yeni çocuk kitapları resimlemeye devam edeceğim.Uygulamalarımı hazırlarken kullandığım Adobe Air sdk yı bu yıl ücretsiz sürümü ile devam ettirmeyi düşünüyorum.masraflarımı kısmam gerekiyor. kullandığım bazı lisanslı uygulamaları sonlandıracağım.YouTube için 2d animasyonlarla öyküler hazırlama planım var.

Zaman bulursam tüm bunları uygulamayı düşünüyorum…

2022 yılının tüm insanlığa huzur,barış,özgürlük,mutluluk,sağlık ve maddi anlamda refah getirmesini diliyorum.

MUTLU SENELER!!!


ADOBE AİR İLE İLGİLİ TÜM YAZILARIM İÇİN:

https://atolyepapirus.com/category/air/

https://atolyepapirus.com/category/air/

ÇİZGİ ÖYKÜLER YOUTUBE KANALIMI ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ…


https://youtube.com/channel/UCmdEHNhgcOI481reMjv8iVA

Loading

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir