Çizgi öyküde fotoğraf referansı kullanmak
Yeni hazırlamakta olduğum çizgi öyküde hikaye Ankara’da geçiyor.Bu öyküyü hazırlarken web üzerinde Ankara imajları aradım birkaç fotoğraf buldum.Bu resimlerde telif sorunu olur mu bilmiyorum.normal Google aramasında bulunabilen sıradan görseller.
Öyküyü hazırlarken Ankara’da geçirdiğim öğrencilik yıllarımı da anıyorum.1990’ların Ankara’sında gençken değerli zamanlar geçirmiştim.Hikaye çocukluğumda çizdiğim bir öykünün uyarlaması, ancak hayatımın sonraki dönemlerinden de duygularımı katıyorum…
Çizgi öyküde mekan tasvirleri yaparken pek çok çizgi romancı fotoğraf referanslarına başvurur.Ben amatör bir çizer olarak dijital çizimin bu konuda sağladığı avantajları değerlendiriyorum.
Ankaradan yukarıdaki görseli aşama aşama çizgi öyküye adapte ettiğim görselleri altta ekliyorum.
Görselin orjinal hali bir gündüz resmi.Ben aynı resmi gece manzarası haline getirdim.Resmin bir silüet gibi görünmesini sağlamak için binaların üzerinde tek renk kullandım. Koyu ve ışıklı bölgeler de bu tonlara uygun olarak renklendirildi.Gökyüzüne bir hilal ay ekledim.İlginç olan çizimi yaptığım gün gökyüzünde ay aynı haldeydi.Bu da ilginç bir tesadüf oldu.
Dijital çizimlerde fotoğraf referansları kullanırken özellikle bina,otomobil veya diğer taşıtlar,manzara peyzaj alanları hatta bazen hayvanlar ve bitkiler kullanılabilir.Çizginizin tarzını bozmadan uygun yerlerde fotoğraf desteği öyküyü ya da görsellerinizi daha profesyonel gösterebilir.
Süper Çetin Çikolatanın Sırrı adlı öykünün dokuzuncu sayfasını bitirdim.İlk 27 sayfayı Daha önce çizdiğim Zetna Gezegeni adlı hikayenin de yer aldığı Çizgi Öyküler adlı android uygulamaya ekledim.Öykü tamamlanınca e-kitap olarak da sunacağım.Şimdilik Hikayeyi çizdikçe Mobil uygulama içerisine ekleyeceğim.Aşama aşama takip etmek isteyenler uygulamayı indirebilir,güncellemelerini takip edebilirler..
Uygulamanın indirme bağlantısını altta bulabilirsiniz: