Uzun süredir amatör bir çizer olarak illüstrasyonlar üretiyorum.Özellikle dijital araçları kullanarak dijital içerikler oluşturdum.Ancak belli bir seviyeden sonra kağıt ve kalemle çizmeyi de özlüyor insan.

Kağıt kalemin doğallığını unutmamak için birkaç çizim malzemesi sipariş ettim.Çizimle hobi olarak ilgilenmek isteyenler için pahalı ipad ya da grafik tabletler edinmek yerine bir skeç defteri birkaç kurşun kalemle çok daha ekonomik olarak hobinizi sürdürebilirsiniz.

Siparişimi bugün kargodan teslim aldım.Biri büyük biri küçük 2 tane eskiz defteri satın aldım.Bu defterlere fırsat buldukça eskiz ve çizim fikirlerimi karalayacağım.Ayrıca HB ve 2B kurşun kalemler,tarama ucu,çini mürekkebi de satın aldım.

Kağıt kalem çizim dijital çizim farkı

Hemen bir iki karalama yaparak yeni malzemeleri denedim.

Küçük boyutta aldığım eskiz defterinin kağıt kalitesi ortanın biraz altı çıktı..Bu nedenle çizgileri birkaç kez üstüste kullandığımda sayfa yıpranıyor.Yine de yaptığım bir çizimi tarama ucu ile çiniledim.

Dijital olarak ipadde yaptığım çinileme ve fiziksel çinileme farkını deneyimlemek istedim.Fiziksel ortamda kağıdı hissederek yapılan çizim daha çok keyif veriyor.Ancak kullandığım defterin sayfaları karakalem eskizde biraz yıprandığı için tarama ucunu bastırarak kalınlaşan çizgiler atarken sayfa mürekkebi emdi.

tarama ucu ile


Daha kaliteli bir kağıtla uygulandığında daha iyi sonuçlar alınacağı muhakkak…

Aldığım A4 boyutundaki skeç defterinin kağıt kalitesi daha iyi.Yakın zamanda onu da deneyerek bu yazının sonunda EDİT bölümü açarak değerlendirebilirim.

Çizimle uğraşan birisi olarak hem dijital hem de kağıt kalemle çizimin birlikte sürdürülmesi gerektiğine inanıyorum.Her ikisindeki egzersizler bir diğerini besleyecektir.Diğital çalışmalarımda gözümün ve elimin çizime daha yatkın hale geldiğini hissettim.Kağıt ile çizime geçince dijitalde çalışmadan önce kağıdı algılayışım ile dijitalden sonra algılayışım arasında büyük fark var.Bir kere çizim malzemesine hakimiyetinizin arttığını hissediyorsunuz.

Sonuç olarak insanın kafasındaki sorunlardan uzaklaştığı, kendisini iyi hissettiği zamanlar yaşaması için bir hobisi olması çok önemli.Müzik,resim gibi sanat dalları geleceğin insanı için , onu mutluluğa taşıyacak ve ruhunu geliştirecek imkanları bulabileceği kaçış noktaları olacak…

Sanat ruhun gıdası.Şiddetten ve Savaşlardan yıpranan dünya insanlığı için daha çok sanat diliyorum…

Yeni bir yazıda görüşmek üzere…

Çizim çalışmaları ile ilgili diğer yazılarım için:


https://atolyepapirus.com/category/kitap-resimleme/

Loading

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir